Lärkfalk!

När vi kom hem från jobbet tyckte jag att jag såg en rovfågel i ett av de döda träden vid Slåttjärn när Micke klev ur bilen för att hämta posten. Ingen kamera hade jag med mig men sprang ur bilen och försökte kolla med Mickes kikare. Jodå mycket riktigt så satt det en rackare där. Svårt att se men vi enades om att det nog ändå var en Lärkfalk.
När vi gick närmare flög den iväg och vi satte oss i bilen igen och for upp till huset. Micke bestämde sig för en kickbiketur med killarna och jag ville fota lärkfalken. Vi bytte om och stack iväg åt varsitt håll.
Såg inte en skymt av den lilla falken när jag kom ner till landsvägen men efter en stund spanande fick jag syn på den långt borta – på alldeles för långt fotoavstånd.
Försökte ta mig närmare men det var fasen inte lätt bland rallarros (mjölkört), tistlar och brännässlor som nådde ända upp till axlarna. Lyckades till sist få några bilder men naturligtvis flög falken tillbaka till trädet vi såg den i först.
Blev svettigt värre att försöka så snabbt som möjligt ta mig tillbaka upp på landsvägen. Tog över 90 bilder och i princip alla blev suddiga. Fy vad svårt det är att fota på långt avstånd. Skulle haft med stativet.
​Ja ja, blev inte bättre än så här men jag är nöjd ändå. Har aldrig tidigare sett en Lärkfalk. Var egentligt värt en “krysswhisky” men nu får det vara bra med alkohol på ett tag.