Surströmming!

Såg den här lilla räven i morse när jag precis hade klivit upp. Den var och jagade möss på grannens lägda men var på väg bort när jag sprang ut med kameran.
Premiär för vår alldeles egna odlade potatis idag. Tog upp ett gäng när vi kom hem från jobbet. Tänkte att de skulle passa utmärkt till surströmmingen vi tänkte äta för att fira att vi går på semester. Såg riktigt fina ut. Det är en speciell känsla att ta upp sin egna potatis.
Är så glad att jag fick tag på en burk. Säger bara “Romströmming”, det är så det vattnas i munnen redan innan burken är öppnad. Klart man ska ha Kallax = surströmming från Norrbotten när man har Norrbottenspetsar.
Titta här ligger de så fint i burken och ser jätte goda ut. Mums!
Precis så här ska surströmmingen intas när jag får välja. Hela strömmingar med mycket rom. Creme fraiche, tomat och rödlök. Hårt tunnbröd, god öl och nubbe.
Gräset är klippt, nu är det bara städning och handling kvar sen kan fågeljakten starta!