Trassel – dag 3!

Konrad var riktigt taggad i morse. Han hade bråttom ut i skogen och tyckte att husse och matte tog alldeles för lång tid på sig att dricka morgonkaffe. Coffy hade vi redan satt ut i bilen, honom går det inte att ha inne.
Planen var att jag skulle gå en runda nära husvagnen med Konrad och Micke skulle fara iväg med bilen och Coffy. Vi blev lite fundersamma när vi hörde Coffy skälla ute i bilen några gånger och våra farhågor bekräftades när jag startade upp Konrads pejl. Fick då in en annan hund. Där sprack min runda. Fick åka med Micke i bilen och en bit nedanför vårt basläger stod en karl med en stövare. Han hade köpt dagkort berättade han.
Bara för den där himla “dagkortsjägaren” blev allt fel. Konrad sprang ner till landsvägen flera gånger och då får jag panik när jag står för långt ifrån. Är livrädd att den ska komma en bil och köra på honom.
Taggad till tusen var han och var i flera fåglar, men det ville sig inte. De vi hittade ville inte sitta idag. När han hittade en flock med flera vuxna orrtuppar och hönor som for in i contortan, gjorde han faktiskt ett förföljande och började skälla på nytt. Han höll i ordentligt men hur jag än tittade och smög hittade jag inte fågel som sen när den flög visade sig hade suttit på andra sidan stammen.
Istället för en skjuten fågel dök Coffy upp som en raket. Ja då var ju allt förstört. Vi trodde att vi var tillräckligt långt ifrån varandra men inte. När Coffy hörde att Konrad skällde var han tvungen att komma till oss.
3 timmar var Konrad och jag ute. Efter det var vi slut både han och jag. Hittade som sagt massor av fågel men fick inte till det någon gång.
Vi tröstade oss i stället med lite After Hunt i solskenet medan hundarna fick ligga i bilen och vila.
Gjorde lite lördagsfint igår kväll till middagen.
Efter min fiasko-tur med Coffy igår förmiddag stack Micke ut med honom innan middagen. Då hade han helt plötsligt funkat riktigt bra och Micke fick skjuta en orrtuppkyckling. Ja den där hunden blir man inte klok på.