Sista turen – dag 5!

Bytte hund idag. Micke ville gärna gå med Konrad igen så då valde jag att gå med Coffy trots att hans pejlhalsband inte funkar som det ska. “Få inte panik nu” sa Micke “om du inte ser var han är”. Vädret var bra idag. Startade kl 07.50. Mulet, det gillar jag. Avskyr att gå i gassande solsken.
Kändes spännande och även lite läskigt när jag tappade kontakten med Coffy stup i kvarten. Samtidigt kändes det som att jag blev mer skärpt och koncentrerad när jag bara hade hans skall att gå efter.
Tror aldrig jag sett Coffy jobba på så bra som han gjorde idag. Stor skillnad mot katastrofen när han sprang tillbaka till husvagnen och inte ville jaga mer. Ja med Coffy kan vad som helst hända. 2 fåglar som han skällde smög jag bort. Bägge visade sig vara kullar och det verkar Coffy inte klara. När det flyger fåglar hit och dit. Jag klarade heller inte att smyga eller hitta igen de han skällde på.
Men sen vände det. Jäklar vad jag smög, kröp, ålade, hasade, svettades. Höll på att ge upp när jag tyckte mig se något konstigt på en grangren. Jo när jag tittade i kikarsiktet på bössan så jag att det var en fågel där. Blev så glad när jag sköt och träffade. Har haft så dåligt självförtroende både över skyttet, att jag är klumpig mm.
När jag sedan lyckades göra ännu en ansmygning, hitta fågel och sedan skjuta var lyckan obeskrivlig. 2 fåglar i säcken på en och samma tur var mer än jag någonsin hade kunnat drömma om.
Det är en så speciell känsla att gå i skogen med sin hund. När hunden sedan hittar fågel har man ju ingen att fråga eller förlita sig på. Trodde aldrig att detta skulle vara möjligt efter blodproppar, knäartros, protesoperation och annat strul. Har varit på väg att ge upp många gånger.
Micke fick skjuta en för Konrad så det blev ett lyckat avslut.
Snälla och gulliga Magnus O tittade förbi och lämnade en påse kantareller. Så himla snällt. Vi har inte sett några alls och det är gott med svamp till skogsfågel.
Efter lunch i husvagnen packade vi ihop och for hem. Hundarna och vi själva behöver vila nu. Det var vansinnigt skönt att komma hem och få tvätta håret och ta sig en dusch, man känner sig inte särskilt fräsch efter dessa dagar i skogen.