Trädgårdspyssel!

Ja vad säger man. Igår på sena eftermiddagen när Micke hade åkt på skogen med Coffy så satte jag mig ute i solen. Konrad fick följa med och även ett glas rosé. Hör hur en hund har ståndskall bara en bit ovanför vårt hus. Lät väldigt nära och tyckte det var lite lustigt. Älgjakten börjar ju inte förrän på måndag. Ståndskallet höll i sig men efter en lång stund lät det längre bort och då tog det inte lång stund förrän jag hörde flera skott i snabb följd.
Snacka om att det kändes konstigt när jag fick höra att det var en björn hunden skällde på ca 300 meter från vårt hus och som senare sköts. Där ser man, vilken tur att det inte var just då jag hade valt att jaga med Konrad där så vi hade hamnat mitt i ett björndrev. Vi var ju där i förrgår.
Idag har vi ägnat oss åt trädgårdsskötsel hela förmiddagen. Micke hittade en fin skogsödla när han skulle köra bort några säckar med jord som inte gått åt i år.
Tycker att skogsödlor är så himla fina. Ser ut som en liten “minivaran”.
Tog lite foton av den, sen bar jag iväg den och släppte den på ett lämplig ställe.
Några fjärilar har flugit omkring i sensommarvärmen. Citronfjärilen satte sig på en stor tistel och fick sällskap av en humla som sen flög iväg.
Krassen börjar se ganska så vissen ut, nere i vår skog dyker det upp flugsvampar och nu är allt potatis upptagen. Fick ovanligt mycket och ovanligt stora i år. Nästan som bakpotatisar. Kanske var det för att vi fick tips om att jorden skulle gödslas. Känns så himla bra att ha alldeles egen potatis. 
Vi satte 2 sorter som vanligt, King Edward och sedan den röda som vi inte vet vad den heter men fått av vår vän Martin Markusson i Åsele.