Pippi på pippi!

Jobbade hemma idag eftersom Micke behövde bilen för att fara ner till Järvsö, Blev så himla glad och uppspelt när det dök upp talgoxe på fikarasten på förmiddagen. Tänkte att nu jäklar är stamtruppen på gång men det dök aldrig upp några fler. Ja ja det gäller att ha tålamod när man håller på med fåglar och djur.
Tålamod är ju inte min starka sida. har länge gnölat och gnällt att jag aldrig får chansen att fota några rovfåglar (t ex ormvråkar) eller den där himla jordugglan som flög fram och tillbaka på kvällarna under våren och sommaren. Skulle bara in på toa efter lunchen och fick syn på en ormvråk genom badrumsfönstret.
Pulsen steg, sprang efter kameran och försökte fota genom fönstret. Typiskt att huvudet var bakom stolpen.
Sen flög den och satte sig på ledningen som går över vår grannes lilla väg. Ställde mig på kökssoffan och fotade genom det lilla hallfönstret. Bilderna blev lite konstiga därför.
Ormvråken flög iväg igen, jag smög ut på gården och hittade igen den på en annan ledning. Försökte ta stöd mot husvagnen.
Efter en stund lättade den från ledning och kom flygande rätt över mig där jag stod bredvid hundgården.
Huuvva vad svårt det var att få in den flygande vråken i sökaren. Blev nästan yr i huvudet och bilderna blev ju inte i världsklass men jag är ganska nöjd ändå.
Tror att det är en ungfågel och jag misstänker att de flyttar snart men märkligt att det vimlar och vråkar i år. Precis som det har gjort med tornfalkar. Har nog aldrig sett så här mycket rovfåglar hemomkring.