Gråvädershelg!

I går var vi riktigt sega. Tog oss ändå i kragen och hjälptes åt med veckostädningen. Sen for vi iväg in till Matfors och handlade. Eftermiddagen ägnades i TV-soffan och ett par avsnitt av “American Odyssey” som är så spännande att man håller på att bli tokig.
FaceTimade med Marcus, Hugo och Axel innan jag gick en sväng ner i vår skog. Ganska mycket vatten i bäcken, vattenpölar överallt och ett väldigt plaskande när man går.
Snart har nog alla löv trillat av. Är bra less på alla löv som hamnar under sulorna på gummistövlarna och sedan på golvet i vår hall.
Det myllrar av bergfinkar vid fågelmatningen och som en riktigt glad överraskning dök sparvugglan upp utanför köksfönstret. Dumt nog stod jag precis och tvättade glasögonen så jag hann aldrig med att fota när den satte sig vid fågelholken och kikade
Blev jätte glad när den lilla filuren dök upp. Har ju ingen aning om ifall det är samma uggla som var här nästan hela vintern eller om det är en annan. Man kan ju alltid låtsas att det är samma sparvuggla som kommit tillbaka igen.
Hoppas så att den kommer att dyka upp flera gånger. Den är så himla gullig och jag älskar verkligen ugglor.
Småfåglarna var inte så glada förstås, talgoxarna som är tuffa var efter och jagade ugglan. De ville inte alls ha den här.
​Idag på morgonen dök det upp en räv nere på lägdan. En riktigt fin rackare, tjock och fin päls. Coffy och Konrad blev MYCKET upprörda när de såg den.