Fågelliv i Västerbränslan!

I morse satt jag som vanligt och tittade ut genom fönstret i kammaren. Spanade ner mot vår skog i förhoppning om att få se något spännande. Höll på att trilla omkull när jag fick se en slaguggla komma flygande och sätta sig i en björk. Fick tag i kameran och for ut fast jag hade på tok för lite kläder på mig så det blev som det blev. Fick inte en endaste bra bild på slagugglan, jag fick världens puls, hade svårt att hålla kameran stilla. När jag försökte ta mig närmare flög den in i skogen.
Gick efter in i skogen men hittade inte igen den, bara Järpen som satt och åt frukost.
Skapligt väder så jag tog med mig kameran ut efter lunchen för att få lite dagsljus och kanske några bra bilder. Tomt i skogen dit jag gick först men när jag gick längs landsvägen på väg hem kom Agge och Kenneth med bilen från stugan. De tutade och skrämde då upp den här lilla sparvugglan mitt framför ögonen på mig.
I vår egen skog såg jag en talltita och några gråsiskor.
Nötväcka och Talgoxe i storgranen.
På eftermiddagen satt jag och pratade med syrran i telefon i köket. Såg att alla småfåglar flög iväg från fågelmatningen med blixtens hastighet. Anade att det var något farligt i närheten. Min känsla var helt rätt. Varfågeln har dykt upp igen. Vi hade den här förra vintern och tydligen har den hittat tillbaka.
Hittat tillbaka har slagugglan också gjort för i kväll har den kommit flera gånger och satt sig i telestolpen precis vid fågelmatningen. Undrar om vi ska få ha den som “husuggla” den här vintern.

Ringt och grattat Pappa på fars dag har jag också gjort.