Naturmorgon!

Sov inget bra inatt. Vart uppspelt av norrskenet och hade jätte svårt att somna. Vaknade sen flera gånger i natt av svettattacker och knäsmärta. Fick gå upp vid halv 5-snåret för att gå på toa. När jag kom tillbaka var bägge hundarna i min säng. Coffy vägrade flytta på sig. Låg som en stort stenblock men jag lyckades ändå knöla mig ner och somna om men väcktes av Coffy 06.18. Då tyckte han att vi hade sovit färdigt och att det var dags för frukost. Bara att lyda order!
Försökte på alla möjliga sätt få någon slags julinspiration, släpade fram kartongerna med julpynt som stått under trappan. Plötsligt hör vi Coffy vråla, han har legat i fönstret och spanat på ekorrarna vid fågelmaten men nu förstod vi att det var något annat han sett.
Trodde först att det var räv men det visade sig vara 2 st rådjur.
Blev lite fundersam över att det bara var 2 st. Vi har ju en tid sett en grupp på 3. Hoppas inte trean har blivit uppäten eller påkörd men livet på landet är hårt. Vi har jägarexamen både jag och Micke men vi jagar inte rådjur, inte älg bara skogsfågel (tjäder och orre) för våra hundar.
Inte lätt att snabbt försöka fota genom köksfönstret men fina är dom, rådjuren.
Någon som också är fin är den lilla trädkryparen men den är helt stört omöjlig att fota. Snabb som blixten, inte still en sekund. Fick syn på den genom köksfönstret när jag satt och drack en kopp kaffe på förmiddagen.