Vintervackert i Västerbränslan!

Det klarade upp igår eftermiddag och precis innan det blev mörkt var det så oerhört vackert ute. Jag skyndade mig ut med kameran i bara tofflor och underställ.
Det har kommit rejält med snö de senaste dagarna. Snöslungan har kommit väl till pass nu.
Hundarna fick komma in från hundgården direkt när vi kom hem från Sörtjärn igår. Jag som tyckte det verkade lugnt med kennelhostan och trodde att det hade gått över… Så fel jag hade. Konrad började hosta jätte mycket under eftermiddagen och kvällen. Hostade upp slem flera gånger, stackars liten.
Mycket snö på taken och inte lika lätt att gå med hundarna. Nu är det vägrastning som gäller.
Utsikt över lägdan och mot vår lilla skog.
Innan jag flyttade upp till Sundsvall hade jag aldrig hört talas om “upplega”, nu vet jag vad det är och det är bland det vackraste som finns. En annan sak som är rolig här uppe är att man pratar så mycket om tjäle. Det är tjäle hit och tjäle dit. Hörde aldrig någon som pratade om tjäle när jag bodde i Kungsängen.
Fick tag på ljus till lyktorna när vi var och handlade häromkvällen.
Alltid mysigt med ljus i mörker.
Önskar att det såg ut så här jämt men till veckan ska det bli flera plusgrader igen tydligen. Trist.
Vem kunde ana att ugglepinnen skulle bli en sådan succe. Flera gånger dök slagugglan upp igår.
Känns stort att få besök av en slaguggla och kunna njuta av den precis utanför fönstret men samtidigt lite läskigt också. Kan inte avgöra om det är en hane eller hona. Skulle de vara en hona som får för sig att häcka här blir det ju lite otäckt. Den ser så snäll och beskedlig ut med sitt vänliga ansikte men ack så man bedrar sig.