Slaguggla och Sörtjärn!

Igår kväll runt 21-snåret dök slagugglan upp igen. Den satt på telefonledningen precis utanför fönstret i kammaren. Det snöade våldsamt så det gick inget vidare att försöka få några bilder. I morse var den tillbaka igen, då satt den på ugglepinnen vid fågelmatningen men blev bortskrämd när Hansa kom med sin traktor och plogade vägen.
Vid halv 9-tiden i morse tog vi bilen och våra fiskeprylar för att vara med på premiären på Sörtjärn. Det var redan massor av folk på plats. långa rader av bilar längs 305:an och många ute på isen.
Tyvärr hade all snö som kommit de sista dagarna lagt sig som ett tjockt täcke över isen och trängt upp massor av vatten så det var jätte läskigt att försöka ta sig ut och hitta en bra plats. Efter 2 timmar kroknade vi, packade ihop och for hem. Inte ett napp hade vi. Det där med rödingsfiske verkar inte vara så lätt. Hade ju hoppats på röding till kvällsmat.
På plats bjöds det på varm korv vilket var trevligt. Såg nog bara 2 av alla som fick någon fisk.
Kolla vilken issörja, nästan så man inte såg hålet man borrat. Nä fy, det här var inget roligt. Vi for hem och drack glögg istället.
Vacker vinterväg
Solen tittade fram lite försiktigt och lyste på bergen.
Så vackert, varför kan det inte vara så här jämt.
Allt känns så mycket bättre och roligare när det är vinter och några minusgrader.
​För en stund sedan fick vi besök av Kristoffer som vi köpte huset av. Han var ute och körde med sin gröna skoter och fick lust att titta förbi och önska God Jul.