Julen 2017!

Julhelgen startade inte riktigt som vi hade tänkt oss. Planen var att vi skulle vara hemma på fredagen för att fira vår 10-åriga bröllopsdag men som vädret såg ut fick vi kasta om planerna och åka ner till Kungsängen redan på fredag morgon. Pappa ville ha hjälp att steka pannbiff så det fixade Micke med Coffy och Konrad som publik under köksbordet.
På lördagen hade vi tänkt fara ut till Hjälstaviken för att se om vi kunde få se och fota några skäggmesar men det blåste, regnade och var isgata så det fick vi ställa in. Istället blev det en tur upp till Torget för diverse inköp, ett besök på nya Coopen, gamla Coopen och Nylonvägen där det såg ut som att tiden stannat fast det är så många år sedan jag flyttade därifrån.
Julafton firades i Täby Kyrkby med mina allra bästa. Hann få se en skymt av jultomten när vi åt julmiddag. Han måste ha glömt något eftersom han hade varit på Jarlabankes väg på natten.
Igår morse startade vi tidigt för att hinna hem innan snöfallet. Vi hann till Hassela, där mötte vi snön. Hundarna var glada att få komma hem. Coffy trivs inte borta. Gick en sväng med dom, vi packade ur bilen. Fyllde på fågelfrön, tände ljus i lyktorna och eldade i vedspisen. Micke griljerade skinka medan vi tog varsin whisky. Då fick Coffy span på något. När jag tittade ut var det 3 älgar nere vid skogskanten. 1 ko och 2 kalvar.
Det snöade för fullt, typiskt “djurväder” som jag brukade säga. Fick några bilder men de blev gryniga på grund av snön som faller.
Kul att vi hann se dom, är inte så ofta vi får besök av älg. Måste nästan gå ner i skogen och kolla om de har varit vid saltstenen.
​Den lilla älgfamiljen fortsatte sen upp mot berget via viltstigen.