Snart insnöad!

En av alla nötskrikor som besöker fågelmatningen. Den burrar upp sig i busvädret. Jobbade hemifrån idag också. Har inte ringt så mycket så vid ett tillfälle efter lunch stod jag och tittade ut genom fönstret. Klagade för Micke över att det aldrig händer något spännande när man tittar ut. Just då kom en sparvhök flygandes med blixtens hastighet, den svischade in i björken så det sprutade domherrar och andra småfåglar innan den försvann neråt skogen.
Det gick så fort att man knappt hann fatta vad som hände eller ens sträcka sig efter kameran.
Den större hackspetten brukar dyka upp en stund varje dag.
Det har snöat i princip hela dagen. Blåser gör det också. Börjar erkänna mig besegrad och uppgiven. Känns som det inte är någon idé att skotta för det tar inte många minuter så är det lika mycket igen. Vi börjar också få problem vart vi ska häva iväg snön. Slänger man snön nu uppför branten så rasar den ner igen.
Struntade i att gå ut och fylla på med frön och nötter i kväll. Får se hur det går i morgon. Ugglepinnen är öde och översnöad. Slagugglan har inte varit nere hos oss på flera dagar nu vad vi har kunnat se. Verkar ju som att den vill hänga upp vid moan nu.
Blev vita tulpaner när vi var och handlade igår kväll.
​”Mammas pojkar” – vet inte vad det är med killarna nu. Känns som de är extramt “mammiga”. Coffy vart jätte sur när jag skulle cykla i kväll. Pep, skällde och visade sig sitt missnöje. Osams blir dom också men jag föredrar ändå att ha hanhundar framför tikar.