Köldknäpp och halsont!

Tänk att det kan svänga så, igår var det nästan 1 plusgrad och värsta tövädret med dropp och elände. I morse när jag steg upp var det -15 grader kallt. Sov dåligt som vanligt. Vaknade strax efter kl 02 att Coffy pep och traskade runt på nedervåningen. Det var bara att masa sig upp och ut. Ingen idé att krångla. Vi vet ju att han blir knepig runt jul och sen brukar det hålla i sig några veckor in i januari. Vid halv 4 snåret var den gnagande musen i farten och jag började känna mig konstig i halsen.
Gick ändå ut med hundarna efter en kopp kaffe, det var så månljust att jag inte behövde tända pannlampan. Många fåglar vid fågelmatningen. Flera såg ut som små, runda bollar. De burrade upp sig extra mycket när det var så kallt.
Några gråsiskor dök också upp. Kul när det blir lite variation bland matgästerna.
Jobbade hemifrån idag också. Har ingen lust att åka in till Sundsvall och kontoret när jag känner mig hängig, nyser och snörvlar. Har frusit en massa och suttit med fleecefilten över mig trots att vi eldat i vedspisen hela dagen.
Min favoritdryck just nu, så himla god.
Konrad och Coffy fick vara inne tills vi hade ätit lunch. Fram till dess kan de hålla sig lugna och tysta, sen börjar det spåra ur. De mår inte dåligt av att vara ute i hundgården ett par timmar och få frisk luft. Koja med värme har de ju så vill dom kan de bara krypa in där.