Trettondagen!

På förmiddagen fick vi besök av ett tiotal gråsiskor. De är så gulliga tycker jag.
går kväll försvann strömmen flera gånger. Typiskt när jag hade både tvättmaskin och diskmaskin igång. Det blir verkligen kolsvart då men vi hade tur, strömmen kom tillbaka snabbt och efter en stund blev det mer stabilt. I natt däremot var den borta ganska länge så vi var utan internet några timmar på morgonen. Passade på att cykla 1,4 mil då när jag ändå inte kunde läsa tidningen och några bloggar jag följer.
Tog med mig kameran ut när det började ljusna. är så vidunderligt vackert ute just nu. Måste passa på eftersom det ska komma in en storm i morgon och klass 2-varning är utfärdad.
Måtte det inte blåsa ner några fler träd för oss, det räcker med dom som föll när stormen Ivar drog in på Lucia 2013.
En massa grenar kommer förstås blåsa ner så det blir skräpigt och fult och jag misstänker att snön kommer att försvinna från träden.
Gick skoterspåret ner till vår skog. När man kommer in det känns det nästan som att man kommer in i en snökatedral. Får som en slags overklighetskänsla.
Jag fortsatte skoterspåret fram till den lilla bron över Nortjärnsbäcken.
Å ta mej tusan. I natt har vi haft besök av en utter. Drömmer om att få se och fota en utter men läste att dom är nattaktiva så chansen är ju ganska liten.
Lill sparvugglan var redan vaken och satt på utkik men på så långt håll, jag kunde inte ta mig närmare på grund av snödjupet.
Nedanför detta berg bor vi. Där uppe finns det lodjur, järv, älg och tjädertuppar. Säkert en och annan orre och några mårdar.
Hade fel objektiv på kameran så jag fick ingen bra bild på den ensamma järpen som satt i en björk efter “kärrvägen”.
Tog med mig hundarna på långpromenad efter lunchen. Höga plogvallar nu.
Stor & Liten.
Av gamla S1:an finns det inte mycket kvar. Verkar inte vara någon som sköter om och underhåller skoterleden längre.
Liten Konrad försöker spana över plogvallen
Skulle ha tagit sparken istället. Det var perfekt sparkföre på landsvägen.
Skarnäbbens Konrad
​Äntligen fick Coffy följa med husse på skotern.