Peppar Peppar …!

I morse såg det ut så här när jag gick upp för att bädda och tittade ut genom fönstret i vardagsrummet. Månen lyste lite försiktigt på himlen genom molnen samtidigt som solen var på väg upp och lyste på berget. Det börjar redan märkas att dagarna är på väg att bli längre även om det bara rör sig om ett par minuter varje dag.
Himlen blev alldeles knallröd precis som den brukar när det ska bli fulväder. Det sa alltid min morfar.
När jag lite senare stod och tittade ut genom fönstret mot fågelmatningen medan jag väntade på min tur att få komma in i badrummet så såg jag att alla fåglar utom 2 var borta. 2 st satt kvar och var helt stela, så brukar de göra när det är något farligt. Började titta mig omkring för jag trodde att sparvhöken eller någon av ugglorna var i närheten. Nej den här gången var det räven.
Skyndande mig ut med kameran trots att jag bara hade pyjamas på mig för att försöka få några skapliga bilder.
Bilderna blev tyvärr inte knivskarpa men en riktigt fin januariräv var det. Har för mig att jag har läst att det är nu rävarnas päls är som finast.
Efter att ha stirrat på mig en stund fick den bråttom och försvann in i vår skog.
Vi gick långpromenad med hundarna borta i Hassel efter lunch, då märkte vi att det blåste på en hel del. När vi kom hem så märktes inte blåsten så mycket så jag passade på att titta på den danska filmen “Skämmarens dotter” som var riktigt, riktigt bra. En film helt i min smak.
Men nu är kl 18.53 och nu verkar det faktiskt som det börjar ta i ordentligt med blåsten. Kanske vi får en slev av stormen Cora i alla fall.