Gråväderssöndag!

Cyklade 1,4 mil i morse efter frukost. Fy vad jobbigt det var. Tänker tillbaka på den tiden när jag kunde vara ute och springa. Gillade aldrig att springa på morgonen, det gick alltid bättre på kvällen. Efter duschen ringde jag pappa samtidigt som jag stod och tittade i fönstret mot fågelmatstationen. Tror på fan så kom sparvhöken flygandes som en projektil rätt in i björken precis som pappa svarade.
Bad pappa vänta och slängde ifrån mig mobilen och försökte hinna med att fota men det var knepigt. Ljuset var inte det bästa eftersom det var så mulet och fortfarande skumt.
Två ekorrar lever fortfarande och kom till fågelmatningen men det märks att de är mer försiktiga och ängsliga. Far upp i björken för det minsta.
Ekorren som vill äta av nötterna for upp på ugglepinnen när Micke började lasta in bensindunkar i bilen. Går mycket soppa nu – till skotern och snöslungan. Är tydligen nytt snöoväder på ingång så det gäller att vara beredd.
Hängde med bort till Statoil med kameran i beredskap. Tänkte att det kanske skulle vara några ugglor i farten men de höll sig undan.
På vägen tillbaka for vi en sväng bort till Sörfors för att se om vi kunde hitta igen strömstaren och mycket riktigt. Den dök, simmade och hade sig. En riktigt rolig liten fågel att titta på.
Nu känns det bra när allt julpynt är helt borta. Inga ljusstakar och stjärnor i fönstren. Allt är ordentligt nerpackat och instuvat under trappen.
Saknar stjärnan i detta fönster men det brukar gå över snabbt. Snart blir det ljusare.
​Hade stora ambitioner om att skriva i fågeldagboken men det går trögt. Kanske passar sig bättre när jag blir pensionär.