Ledig dag!

Fy vad less jag blev när jag klev upp i morse och såg att det fortfarande snöade och att det kommit minst ett par decimeter till med snö sen vi skottade igår kväll. EKG-utrustningen skulle återlämnas på Sundsvall Sjukhus så det var bara att bita ihop och fara iväg med bilen. Resan tog längre tid än vi trodde, landsvägen var oplogad och på E14 tog det en evinnerlig tid. På radion pratades det om den svåra olyckan som inträffat på E4:an.
På hemvägen vid Mellangård såg jag en snabb skymt av en uggla som satt på en ledning. Korkade som jag är ibland fick jag för mig att jag skulle ta sparken och sparka mig bort med kameran. Naturligtvis hade jag fel stövlar på mig, det gick inte heller att sparka, tog tvärstopp eftersom vägen inte var plogad. Självklart så satt inte heller ugglan kvar.
Jag fick ändå en massa frisk luft, blev supersvettig och fick jävulskt ont i knäna men humöret var det inget fel på. Såg kajor som använda gatlyktor som matbord, fina travhästar som busade i hagen och som återvände hem efter träning.
En blev januarisol skymtade bakom molnen och gav ett magiskt sken över byn.
Hemma i Västerbränslan ser man att solen fortfarande står lågt. Den rör sig längs trätopparna, längre upp orkar den inte ännu men snart så.
Coffy och Konrad fick hänga med i bilen i morse när vi åkte till sjukhuset, sen har de fått vara inne. Ville inte sätta ut dom i hundgården trots att jag har skottat. Kände som att jag ville hålla extra koll på Coffy efter hans kräkattack igår.
Älskar att se nobspojkarna tillsammans mysa i fönstret och vara vänner. Coffy är betydligt piggare idag och har ätit med god aptit. Inga kräkningar sedan igår morse. Så skönt, blir alltid så orolig när det är något med hundarna.
Skarnäbbens Konrad
Bästa öronen, alltid hör dom något.
Nu har vi precis kommit hem från affären. Helt plötsligt sjönk temperaturen och nu är det -16 grader och stjärnklart.
Nytt ryggspäck fick jag tag på också, det gamla är slut nu. Gråspetthonan äter på de sista bitarna. Ska sätta upp det nya i morgon när det är ljust.