Snö, ekorrar och takskottning

Idag har det snöat precis hela dagen och det ska tydligen fortsätta i natt och i morgon. Känns verkligen som att det räcker nu.
Nollgradigt så snön är tung och klibbig. Fick ligga kvar i sängen i morse. Micke klev upp, gick ner och satte på kaffe men det var inte populärt. Särskilt Coffy blev väldigt missnöjd över att det var husse som klev upp och inte matte. Det visade han högt och ljudligt. Fick i alla fall en stunds mys med kaffe på sängen.
5 ekorrar var det som mest vid fågelmatningen idag. Sista dagen på fågelräkningen för i år. Tråkigt att det aldrig dök upp någon mer ovanlig fågel, drömmer ju fortfarande om att få stjärtmes och tofsmes till fågelmatningen men dom lyser med sin frånvaro.
Känns som ekorrarna är mera vaksamma sen slagugglan tog en av dom för ett par veckor sedan. Är mer lättskrämda och hoppar upp i träden, där de sitter och trycker.
Ekorrar är väldigt roliga och underhållande att titta på.
Gillar när de står som små surikater och spanar.
Efter lunch bestämde vi oss för att ta tag i det där med skottning av garagetaket även om ingen av oss hade någon lust. Visst ju att det skulle bli jobbigt plus att det är lite läskigt att vara upp på taket. Finns ju liksom inget att sätta någon säkerhetslina i.
Micke tog med sig snölassen upp och jag fick sköta marktjänsten. En snabb lektion i hur man kör snöslungan.
Snön på taket nådde upp till knäna.
Hej och hå, ner faller snön men sen ska den skottas undan också. Ja att köra snöslunga är då verkligen ingen dans på rosor om någon trodde det.