Artros, ganglion och sparvuggla!

Har sedan flera år tillbaka även artros i flera fingrar. Tror det var någon gång i november/december som jag märkte att det började växa upp en konstig blåsliknande grej på pekfingret. Ont som tusan gjorde den också. Micke trodde att jag fått en vårta men det kändes som att det inte stämde.
Irriterande har den varit, har gjort jätte ont, sitter i vägen när jag ska skala potatis, plocka ur diskmaskinen, ta av hundarna sina halsband, knyta skosnören mm. Några gånger har den gått sönder och vätska har runnit ut men så kommer den tillbaka igen.

I morse ringde jag hälsocentralen, fick tid 10.30. Läkaren konstaterade precis som jag misstänkte (har ju naturligtvis som de flesta gör googlat) att det är ett sk ganglion (mukös cysta). Hon punkterade den och sög ut vätskan med en spruta, försökte sedan spruta in cortison men det var svårt och det gjorde nåt helvetiskt ont. Nu har jag bandage som ska sitta på några dagar. Kommer cystan tillbaka blir det remiss till ortoped/kirurg.
Kröp ner i sängen när jag kom hem och sov i lite över en timme. Blev så glad när jag fick syn på lilla sparvugglan i toppen på en av granarna utanför huset. Har inte sett den på ett tag.
Siluetten av “Lilla Sparv” i skymningen.
​Försökte vissla som en sparvuggla men det var inte lätt men den blev nyfiken och kom lite närmare.