Första vårtecknet!

I morse blev vi klara tidigt så jag tog med mig kameran. Tänkte att jag kanske hade tur att se något spännande på vägen till jobbet.
Blev alldeles till mig när vi kom till Sörfors och jag fick se några sångsvanar i vattnet. Vi svängde ner bakom Smedjan. Jag hoppade ur bilen och fick klättra upp på några snöhögar för att kunna fota.
4 stycken sångsvanar var det. Äntligen är de på väg upp.
Man blir nog lite trött av att flyga så långt.
Fick inte med alla 4 på samma bild, verkar vara ett föräldrapar med 2 ungar.
Sångsvanar är bara så vackra. Bra mycket vackrare än knölsvan. Så tråkigt bara att Coffy hatar dom. Han blir helt galen när han här sångsvanarnas trumpetande eller när han hör ljudet från deras vingar när de lättar från tjärnen som ligger nedanför vårt hus.
Tror tyvärr att det är vårat eget fel, vi skrattade och tyckte det var roligt när han reagerade på deras läte när han var liten och spelade upp det flera gånger i Kviddevittappen. Ja ibland är man faktiskt ganska så korkad.
Den lilla rådjursflocken verkar ha det gott i hästhagen hos travtränare Henrik Svensson.
Lika gott verkar den här stackaren inte ha det, känns ganska oroligt faktiskt. Den låg på isen igår när vi körde hem, den låg där i morse och nu på vägen hem. Usch, inte kul alls. Stannade till vid Markus och bad honom ta sig en titt.