Lite olika besökare!

Det är alltid roligt med variation vid fågelmatningen. Har länge tyckt att det varit lite tråkigt med det gamla vanliga gänget därför kändes det lite kul att det dök upp lite andra besökare i helgen.
Som kråkan t ex, det är väldigt sällan vi har besök av kråkor men helt plötsligt kom det två stycken.
Igår morse satt det både gulsparv och grönfink i björken vid matningen.
Gråspetthonan har varit en trogen besökare hela vintern. Ganska lustigt eftersom det andra vintrar alltid har varit en hane som kommit.
Gulsparven kurade ihop sig till en boll och såg nästan ut som en påskkyckling.
Medan jag stod i fönstret och glodde och försökte få bra bilder på gulsparven landade det en ensam sidensvans i björken. Blev jätte paff och har ingen aning om var den kom ifrån. Vi brukar inte ha sidensvansar hemma och väldigt märkligt med en som var helt ensam.
Gulsparven satte sig på backen och pickade solrosfrön
Som en stormvind kom sparvhöken – småfåglarna flög åt alla håll och kanter men det blev inget napp så efter en stund flög han bort till vår granne. Kanske hade bättre lycka där.
Iskylan har dragit ner över västernorrland, i morse var det -14 grader när vi åkte in till jobbet. När vi kom hem var det -2, det mesta av snön som kom igår eftermiddag och kväll ligger kvar. Har varit för kallt för att tina. Nu sjunker temperaturen, ser att det nu är -7.2. Blir en kallt natt, burr.