Svårfotat!

I morse var det så där magiskt ute när vi for till jobbet. Det låg som dimslöjor över isen på flera av sjöarna vi passerar. Ser lite trolskt ut på något vis.
På himlen blev det ett sånt där märkligt fenomen, förmodligen är det solen som speglas på något vis. Ser jätte häftigt ut men är svårt att fånga på bild från bilen som var i rullning. Alltid lite extra körigt när jag börjar kl 7. Hann t ex inte dricka kaffe eller äta min morgonmacka innan det var dags att börja svara i telefonen. Fick vänta tills klockan blivit 8 och det kommit in lite mer folk. Då blev det förstås kö på telefonerna.
Hoppade över eftermiddagsfikat plus att jag hade friskvård sista timmen. Kamerautrustningen var med så vi drog ivög ut till Skottsundsslätten. På vägen stannade jag och försökte fota några storskrakar men lyckades inget vidare.
På Skottsundsslätten stod det ett gäng tranor, tror det kan ha varit ungefär 8 stycken. Vet inte om solen var för stark, lyckades inte få till några bra inställningar på kameran så de flesta bilderna blev urkassa.
Här några tranor och ett stapplande rådjur som såg lite klent ut.
Lite längre bort låg det ett helt gäng med rådjur och vilade.
Rågeten stannade till en stund och tittade mot mig.
En flock med snösparvar höll till vid gödselhögarna. Verkade inte en massa gott att äta där.
En Canadagås som hittat något att äta.
​Lite trandans.
Blev ganska besviken, fortfarande alldeles för mycket snö och för lite fåglar, trodde nog att det skulle vara bättre drag.
Åkte hem, satte oss ute med Coffy och njöt i solen över varsitt glas rosé.