Måndag igen!

Igår kväll satt plötsligt lilla Robin (rödhaken) tillsammans med alla andra fåglar vid fågelmatningen. Hade egentligen planerat sluta mata men det ligger så mycket snö kvar fortfarande så på vägen hem från jobbet svängde vi in till ICA Matfors och köpte en säck till med solrosfrön.
Har varit mulet hela dagen, vet inte om det är därför det inte har varit lika många fåglar här i kväll. Hoppas de kommer nu när frölagret är påfyllt igen.
Tornfalken satt och höll Coffy sällskap i ett träd precis vid hundgården. Det såg ganska skojigt ut. Först fattade vi inte att det var tornfalken för i motljuset såg han mest ut som en nötskrika på formen.
Försökte komma närmare med kameran men tji fick jag, då stack han iväg och försvann.
En riktigt vacker fågel.
Ett tranpar höll till nere vid Slåttjärn. Är så glad att ha dom här igen. Saknar dom alltid jätte mycket när hösten kommer och de flyttar härifrån. Fast det känns inte lika kul med all snö. Nu bar inte snön för tranorna ens utan de trampade igenom och sjönk djupt ner med sina smala ben. Såg inte alls kul ut och jag känner mig ledsen och orolig att de ska skada sig eller inte hitta något att äta.
Tror tranan blev less för den ställde sig och började tjoa.
​Grått och mulet ute, fick tända i vedspisen nu i kväll. Tar det lite lugnt, har jätte ont i knäna och fick peta i mig en Alvedon och 1 Ipren. Undrar om artrosen gör mer ont när det är skitväder.