Körigt!

Började 7 i morse så det var lite körigt. Sov dåligt i natt, det oopererade artrosknät värkte som tusan. Visste inte hur jag skulle ligga. Micke somnade på studs som han alltid gör nu för tiden sen han slutade snusa. Halv 1 gick jag ner på toa och tog sedan en Ipren. Var ganska trött när klockradion gick igång och hade inte alls någon lust att kliva upp.
Hörde orrar som bubblade för fullt när jag bytte vatten i hundgården. På väg till jobbet låg det ett par grågäss i vattnet vid Sörfors.
Tycker att de är riktigt vackra till skillnad på Kanadagäss som jag mest är van att se. Dom gillar jag inte alls.
Inte långt från grågåsparet låg en kniphona på iskanten och låtsade sova men man ser att hon tjyvkikar lite.
Hanen försöker imponera, honan spelar ointresserad. Precis när hanen kastade bak huvudet så kom det en bil bakom oss så det var bara att snabbt dra in kameran och veva upp bilrutan.
På väg mot Viforsen såg vi en ormvråk komma flygande, den satte sig på en högstubbe men skymd bakom en massa grenar. Micke skulle försöka köra fram lite med bilen så jag skulle få bättre sikt men då flög den.
Såg det inte då utan det var nu i kväll när jag laddat upp bilderna i Lightroom att Ormvråken faktiskt har en mus/sork i ena klon. Den blev helt enkelt störd mitt i frukosten.
Ville väl sitta och äta i lugn och ro, så skulle jag hålla på och fota.
Fick syn på en ovanlig besökare vid fågelmatningen igår kväll. En järnsparv, har bara sett en sådan en gång tidigare för några vintrar sedan.
I kväll var det två stycken här. Riktigt roligt. Alltid kul med fåglar som man inte är så van att se.
Järnsparven är fin trots att den inte har så märkvärdiga färger eller teckning.
Rödhaken verkar också gilla att dyka upp på kvällen.
Blev en ganska tuff dag på jobbet, många samtal, kommunikationsavbrott. High-ärenden, många arbetskamrater borta på olika saker. Kände mig ganska torr i munnen och nästan lite hes av allt pratande när vi for hem.
Ute är det lerigt och skitigt, fortfarande mycket snö. Svårt att hålla fint inne när man bor på landet och springer ut och in. Avskyr att tvätta fönster men det skulle verkligen behövas nu men bar in ved och drog igång en tvättmaskin.