Fågellördag!

En domherrehona gick och plockade näbben full med nobshår nedanför köksfönstret. Kul att hårstråna kommer till användning. Vi är väl själva inte särskilt förtjusta, tycker mest att det är ett gissel med hundhår över allt.
Helg men just ingen sovmorgon. Coffy tycker att det är dags att kliva upp vanlig tid. Ligger vi för länge drar han igång med sitt tortyrskall. Ganska skönt ändå att vara uppe tidigt. Klockan var knappt 8 när vi redan satt i bilen på väg ut för lite fågelspaning.
Målet var väl egentligen att få se och fota salskrake men vi såg bara storskrake.
Ett fartyg stävade förbi i horisonten. Solen värmde skönt vid Bergafjärden.
Skäggdopping och Vigg på långt avstånd och en storskrakehane som flög fram och tillbaka.
Ett sångsvanpar kom flygandes.
Vackraste svanen.
Vid Skrängstasjön var himlen full av mina favoriter – tranorna. Vi träffade på en riktig fågelskådare som var hur trevlig och rolig som helst som vi satt och pratade med i säkert över en timme. Sen började magen kurra ordentligt så vi styrde kosan mot Njurunda och Thaikiosken.
Mätta och belåtna fortsatte vi hemåt. Blev ett stopp på ICA i Matfors för att hämta ut mitt nya körkort och mina 2 nya muggar från My Hansson Art.
​Vem bor här? Ja det undrar vi också.