Regnigt värre!

Riktigt tråkväder blev det idag. Vi var uppe tidigt och hann med att klyva ganska mycket ved innan regnet drog igång. Lite trist att det skulle bli fulväder så här sista helgdagen.
Jag som lovat Micke att jag skulle slut mata fåglarna kunde inte hålla mig så det blev en tur ut till Birsta för att köpa mer nötter och solrosfrön. Har fortfarande massor av fåglar som kommer och äter, just nu är det mest domherrar, bofinkar och en massa Bergfinkar.
Lindsjön har svämmat över och blivit jätte stor. Nere vid sjökanten fick vi syn på ett gäng krickor. Svårfotade på så lång avstånd uppifrån vägen.
När vi kom hem och körde uppför backen från landsvägen flög det ut en ormvråk från träden framför bilen. Jag glömde bort mig och blev lite väl exalterad och bad Micke försöka fota. Såg att Ormvråken flög ner och satte sig i en av grannens alla granar. Gick inte så jätte bra, det ösregnade och var lite för långt avstånd.
Roade mig sen med att försöka träna på det här med manuell kamerainställning. Ser så kul ut när domherrarna nästan står still i luften och flaxar med vingarna som en kolibri.
Två ekorrar dök upp och för ovanlighetens skull höll de samt och verkade nästan som att de gillade varandra. Såg så gulligt ut när de var tillsammans.
​Ute regnar det fortfarande och det blir mer och mer dimmigt. Konrad kräktes i bilen på väg till Birsta så jag fick dra igång tvättmaskinen med hans dyna, tog med Coffys på en gång.