Mingen-premiär!

Var uppe tidigt som vanligt och vi bestämde oss snabbt att bara ta lite kaffe och någon macka och sedan dra iväg ner till Mingen. Idag gick det fint att ta sig ner till fågeltornet utan att bli blöt om fötterna. Fick höra göken för första gången i år och det var ju kul eftersom man brukar ha “gökotta” på Kristi Flygare.
Såg en fågel i en torraka och trodde det var något spännande men det vara bara en rödvingetrast.
Blev besvikna över att det var så dött vid Mingen. Kärrhökhanen såg vi bara lite snabbt på långt håll. Han flög iväg med något i klorna.
I vattnet var det mest grågäss som skrockade. Borta från vassen hörde vi rördromen och sen hörde vi storlom.
Fina sävsparven kom och kikade på oss när vi stod i fågeltornet.
Några tranor flög förbi.
Den här lilla filuren var skojig. Den flög fram och tillbaka jätte snabbt. Hade ett roligt läte (lät som man snurrar ett mynt på en bordsskiva och samtidigt som den lät så vibrerade den med vingarna).
Efter en massa letande och funderade har jag kommit fram till att det måste vara en grönsångare.
Hemma fick jag mig en riktig överraskning. En stenknäck dök plötsligt upp. Har ALDRIG sett en sådan hemma i Västerbränslan. Bara hos mamma och pappa i Kungsängen. Så fräckt, men den var bara här en kort stund.
Har sen mest pysslat på här hemma, krattat, grejat med husvagnen. Soligt och varmt men det blåser ganska hårda vindbyar som är kalla.