Fjärilar, helikoptrar och hamburgare!

Igår förmiddag kom den här vackra Makaonfjärilen flygandes in på gården. Vilken tur att vi inte har rensat gräsmattan från maskrosor för dom gillade fjärilen. Flyg runt och sög nektar från flera maskrosor.
Konstapel Konrad håller som vanligt koll på omgivningen.
På eftermiddagen när jag satt och nickade till hördes plötsligt ett våldsamt vrålande och en helikopter uppenbarar sig bakom huset på jätte låg höjd. Herre jösses så rädd jag blev, trodde den skulle fara rätt in i björkarna men den tog höjd och försvann lika snabbt som den kom. Antar att det var EON som var ute och kollade elledningarna. Lite märkligt en söndag eftermiddag kan ju tyckas och ingen förvarning. Tur att vi inte har djur som kunnat bli rädda.
Min finaste Konrad-kille börjar faktiskt få lite “storkille-utseende” men så mycket tyngre blir han aldrig. Micke vägde honom och han landade på 9,6 kg.
Som matte tycker jag förstås att Konrad är finast i världen. Go är han också.
Killarna tycker att det är mysigt att sitta ute med oss på kvällarna efter sista promenaden.
Micke hittade den här fina fjädern när han var upp en sväng i skogen. Tror att det är en ugglefjäder. Efter att ha lagt upp bild i en fågelgrupp på FB fick jag svar att det nog är från kattuggla. Spännande, trodde inte vi hade kattuggla här uppe.
Idag måndag är det “Den internationella hamburgardagen” och det firade jag naturligtvis på Sibylla på Bergsgatan med min favoritburgare. Skippade stripsen och dipsåsen denna gång.
Försöker tänka på humlorna så jag ställde en lavendel på lillbordet på trädäcket.