Fullmåne och torka!

Det soliga och varma vädret fortsätter. Känns helt galet och jag undrar ju verkligen vad vi kommer att få för väder på semestern.
Då det varit varmt, soligt och torrt så länge avlöser varningarna från SMHI varandra. Brandrisken i länet är enormt stor just nu. Känns inte som det är läge att dra igång röjsågen. Läste att minsta gnista från en röjsåg kan starta en skogsbrand.
Trastarna kämpar febrilt med att försöka hitta mat. De brukar ju gärna vilja dra upp mask från gräsmattorna. Såg ett par fina rödvingetrastar leta mat i går kväll. Trastungarna flämtar i sina bon.
Natten var en katastrof. Jag kunde inte för mitt liv somna. Vid midnatt hörde jag att Coffy hoppade upp på köksbordet. Eftersom vi har nytt köksbord vill jag verkligen inte att han ska vara där så det blir revor från klorna och annat. Skyndade mig ner i köket men inte skulle han gå ner inte, trots att jag sa till flera gånger. Han brukar alltid lyda men nu blev han tvärsur och dum, morrade åt mig när jag tog tag i honom och skulle lyfta ner honom. Vet inte varför han gjorde så, jag gillade det inte, det kändes inte OK. La mig på bäddsoffan inne på kammaren men kunde inte somna.
Tog inte lång stund förrän Coffy började tokskälla. Jag for upp och fick på mig glasögonen. Såg en räv nere på lägdan som efter långt om länge drog iväg. Nån timme senare var det dags igen, ny räv eller samma som kom tillbaka. Ett herrans liv på killarna för nu la sig Konrad i.
Höll på att bli tokig. Tänkte “ska jag aldrig få sova”. Nästa djur nere på lägdan kl 02.24.43 var en get. Galna hundar igen som vrålar besinningslöst i fönstret.
Begriper inte hur Coffy kan veta att det kommer ett rådjur nere på lägdan eftersom han hoppat ner från fönstret, lagt sig på golvet och blundade. Han måste ha ett sjätte sinne.
Det såg ut som att hon var sugen på att komma upp till fågelmatningen men Micke blev vansinnig och gick ut med hundarna till hundgården där de förde ett väldigt liv så jag gav upp. Blev ingen mer sömn.
​Får se hur jag överlever resten av kvällen. Micke ska jobba natt så det var ju jäkligt dumt att han inte fick sova. Jag ska försöka rasta hundarna men kan knappt gå eftersom jag har så ont efter fallet från hängmattan i lördags. Konrad vill inte äta och nyss kräktes han upp ett stort lass gammal mat. Misstänker att det är värmen.