Djurliv & Smultron!

Precis när jag hade ställt mig i duschen i morse började hundarna skälla som galningar. Hördes direkt på skallet att nu är det något utanför huset. Jag kunde ju inte gärna rusa ut och se vad de skällde på så jag duschade klart.
Hann precis torka mig så drog hundarna igång igen så jag skyndade mig in i kammaren, fick syn på räven, slet åt mig kameran, hoppade upp i soffan och försökte fota men det är inte lätt när man har två hundar som blir heltokiga, hoppar upp och ner, fram och tillbaka och tokskäller. Gick inte bra att hålla kameran still så bilderna blev ganska suddiga.
Räven som är mitt i pälsfällningen ser ganska skojig ut, nästan som någon slags afrikansk vildhund eller som att den har mantel på sig. Den skyndade i alla fall snabbt vidare, lessnade väl på att höra Coffy och Konrad.
Knappt hade räven försvunnit så kom det ett tranpar och landade på lägdan.
Ja, det såg ju lite trevligt och mysigt ut, jag som verkligen älskar tranor.
Men när de började slänga lystna blickar mot vårt lilla potatisland och den ena började styra ditåt fick det vara nog. Då gick Micke ut och jagade bort dom. Tranor kan rensa ett potatisland på nolltid, tydligen.
Vissa dagar tycker man mer synd om sig själv än andra då vill man gärna trösta sig med något. I kväll blev det ostkaka med vispgrädde och lingonsylt. Konrad var bra sugen på att få smaka.
Efter ostkakefrossan selade jag nobspojkarna och gick ut. Blev glatt överraskad när jag hittade sommarens första mogna smultron.
Naturligtvis var vi tvungna att smaka, Konrad och jag. Coffy äter inte smultron så han höll sig på avstånd.