Rovfåglar och starar!

Alltid lika kul när det kommer rovfåglar flygande. Trodde att det var falken jag fotade men såg när jag la över bilderna på datorn att det är en hök, kan inte avgöra om det är duv- eller sparvhök.
Höken igen
Här är i alla fall tornfalken som jagade över lägdorna hemma i Västerbränslan.
Hela helgen hörde jag det där lustiga fågelljudet som nästan låter lite elektriskt, tittade och tittade men kunde inte se vad det var. Tyckte ju att det lät som Stare men kände mig osäker.
Ett tu tre så damp de ner i vårt potatisland och mycket riktigt, jag hade hört rätt. Det var ju stare.
Fullt sjå att mata hungriga ungar.
Starunge
Envis starunge som tigger mat hela tiden.
Har inte sett en endaste Stare tidigare i vår eller nu på försommaren. Begriper inte var de har hållit hus någonstans men plötsligt var det starar överallt som tjoade.
Tiden står still nu när man längtar efter semestern. Lite lugnare på jobbet idag. Var ner på stan en sväng, köpte en bok, nya byxor och lite toalettsaker till husvagnen.
​När vi kom hem hade jag tänkt att cykla på motionscykeln men vi hade strömavbrott. Tiden när strömmen skulle vara åter sköts fram så det blev ingen cykling. Åt lite nyponsoppa och mackor till kvällsmat, skrev handlingslista. Åkte sedan in till Matfors för att handla. På hemvägen stannade vi till för att betala för snöskottningen i vinter.