Tärnaby camping!

Vi hade först tänkt köra ända ner till Trondheim men kroknade och blev less på Norge när det varken gick att lyssna på radio eller se på TV. Styrde mot Sverige och Tärnaby istället.
Installerade oss på Tärnaby Camping som hade gott om plats och låg mycket vackert till. Inget buller från bilar bara brus från Umeälven och Tärnaforsen.. Fanns en byggnad med en massa uppspikade träfiskar med notering om art och vikt. Några “gubbs” rökte fisk.
Kul att man har döpt skidliften efter Anja Pärson.
Fin gammal träkyrka
Geavhta
For bort till Coop och handlade, blev helt förskräckt över att 1 liter jordgubbar kostade 100 kronor så några sådana blev det inte, blev lite annat smått och gott.
Är dålig på växter och blommor men såna har vi sett många av.
Snö på toppen och riktigt blåsigt.
Det forsade bra i älven.
Sverige – England, stora ostkrokar och Jamaican-coffee. Jag som egentligen inte är ett dugg intresserad av fotboll men rycktes med i VM-yran. Tråkigt nog förlorade ju Sverige.
Tog en kvällspromenad längs älven.
Vackert i kvällssolen,
Det växte smörbollar på campingen.
Mitt på E12:an mellan Tärnaby och Storuman stod det plötsligt en tjäderhöna stel som en pinne , strax efter henne kom en liten kyckling. Fick nästan panik att det skulle komma en bil och köra om oss där vi stannat och köra över henne. Tänkte precis gå ur bilen men då kom det två kycklingar till så alla fyra kunde ta sig oskadda över till andra sidan. Blev inte så bra bilder eftersom jag fotat genom bilens framruta. Vi tyckte det var lite konstigt att hon bara hade 3 kycklingar men när jag tankade över bilderna till Mac:en så ser man två rävar längre ner i backen vid vägkanten.
Inte så konstigt kanske att det bara var 3 och att mamma tjäderhöna var lite osäker.