Olustigt!

Kände inget när jag var ute med hundarna vid halv 6-tiden men sen började det se så konstigt disigt ut. Lite väl disigt för att vara soldis, kände också en svag lukt av brandrök eftersom vi hade flera fönster öppna.
Mycket olustig känsla, såg att flera i byn började skriva på FB om att de kände brandrök. Gick ut och ställde mig på bron och mycket riktigt, en ganska kraftig lukt av brandrök känns. Mycket olustigt och ger obehagskänslor och ont i magen. Vi oroar oss ju redan att vårt vatten ska sina, nu oroar man sig ju för att det ska börja brinna i närheten.
Räddningstjänsten säger att röklukten till 99 % beror på skogsbränderna i intilliggande län (Jämtland och Hälsingland).
Sitter ändå lugnt i båten och tänker på hur fruktansvärt det är med alla bränder här runt omkring och alla (hjältar) som sliter beundransvärt för att försöka släcka bränderna. Tänker på alla som måste fly från sina hus och alla djur och fåglar i skogen. Kunde aldrig drömma om att detta mardrömsscenario skulle uppstå.