Superblodmånen!

Var så himla pepp över det här med superblodmånen att jag var ute och övade lite igår kväll. Övade lite på det här med mörkerfotografering. Är ju ganska häftigt när det är stjärnklart och fullmåne.
Men kallt var det och det blir tjatigt att bara fota runt omkring vårt hus. Ställde klockan på väckning 04.30 när vi gick och la oss.
Först var jag ute en sväng efter morgonduschen medan jag väntade på att kaffe skulle bli färdigt. då såg månen ut så här kl 05.09.
Ca kl 05.45 och det var nu det blev så jäkla svårt. Fick inte till skärpan hur mycket jag än försökte. Blev stressad, tiden rann iväg. Hade inte mycket tid på mig innan det var dags att fara in till jobbet.
Bytte till mitt andra objektiv.
Ja ja, man ser ju att månen ser röd ut. Lite fräckt var det allt. Nästa chans är inte förrän 31 december 2028.
På eftermiddagen var jag iväg till tandläkare Gustav som skulle skära bort en liten knöl på min tunga som han inte tyckte att jag skulle ha kvar. Var vansinnigt nervös men det gick bättre än vad jag trodde. Kändes lite konstigt att prata till en början efter bedövningen men nu är knölen borta och istället sitter där ett par stygn.
Såg spännande spår efter flygplan på himlen när jag gick tillbaka till jobbet, först 3 i bredd och strax efter 2 i bredd. Hade bara mobilen att fota med. Misstänker att det var militärplan eller nåt.