Grönt är skönt!

De senaste dagarnas regn har verkligen gjort att allt har exploderat och blivit jätte grönt. T o m vid fågelmatningen är det nu mest gröna fåglar förutom domherrarna.
Vackert som tusan är det men nu börjar insekterna komma och det är inte lika kul. Kan gärna vara utan alla myggor, getingar, flugor, fästingar mm.
Björktrasten är en fågel som jag inte är särskilt förtjust i. De låter illa och bajsar massor på bilen och på trädäcket. Ändå lite roliga att titta på när de lyssnar efter mask och när de attackerar kråkfåglar.
Ekorrungarna ser så små ut mot de vuxna “korrarna”. Kul att de kommer men de äter lite väl mycket solrosfrö.
Så kul att nötväckan har valt att häcka i den gamla vinboxen. Vi hör att det är ungar därinne men har inte sett några ännu. Den är en mästare på att mura, använder jord och lera och gör så att holken/boet blir mer funktionellt.
När det är fint väder vill inte Coffy gå in efter kvällspromenaden.
Förra veckan var vi bort till kapellet i Norrhassel och lyssnade på en kille från Räddningstjänsten. Vi  fick även öva praktiskt. “Förstärkt medmänniska” är ett glesbygdsprojekt för att öka skyddet för oss som bor på landsbygden.