Rov och räv!

I går eftermiddag svischade sparvhöken förbi. Satte sig i björken utanför fönstret men det var bara en massa grenar i vägen så jag kunde aldrig fota. Sen for den iväg och rundade den stora granen nere på lägdan och satte sig sedan i björken vid hundgården. Innan jag hann ut med kameran var den borta, sen kom den med turbofart till fågelmatningen. Gick så fort att jag var helt chanslös trots att jag stod med kameran i högsta hugg.
Hörde ett jätte bra och förstod att det var taket till ladan uppe vid ödehuset som stack. Såg att det stämde när jag gick en kortis med killarna senare.
Gillar att spana i fönstren efter djur och fåglar. En korp flög snabbt förbi. Önskar att vi hade ett inglasat uterum som jag kunde sitta i och spana.
Gick in i badrummet en sväng efter att jag hade hämtat in Coffy och Konrad från hundgården. Tittade ut genom badrumsfönstret och fick syn på en svans och ett bakben. Skyndade mig ut med kameran och lyckades få syn på räven men det var långt avstånd och jag fick tråkigt nog skakningsoskärpa i bilderna. Svårt att hålla stilla kameran med det stora, tunga objektivet och samtidigt hålla andan när man får jätte puls av spänning.
En riktigt fin vinterräv, såg välnärd ut. Kanske den som kommer till åteln och äter.
Tittade på Uppdrag Granskning senare på kvällen, skulle handla om Församlingen i Knutby – spännande och intressant efter alla år jag själv och min familj var med i en församling.
När programmet var slut och jag gick ner och in i kammaren fick jag syn på Väktaren i Västerbränslan. Ja då satt den där igen – fina slagugglan. Dumt nog på ledningen och inte på “ugglepinnen” vilket gjorde det hela lite mer svårtfotat. Körde ut Coffy och stängde dörren, släckte belysningen och försökte fota. Ville inte att Coffy skulle börja skälla och skrämma bort ugglan.
​Slagugglan är verkligen fin, ser mjuk och rund ut. När den sen breder ut vingarna och flyger iväg ser den jätte stor ut.