En ko på isen!

Efter att ha varit sjuk i flera dagar behövde det verkligen städas här hemma. Micke tog skotern och for iväg för att kolla sina mårdfällor, hundarna åkte ut i hundgården och jag började städa. Skönt ibland att vara ensam och städa men oftast är det skönt att få hjälp.
Har snöat ända sedan vi klev upp. Micke gick upp först, han skulle baka lergrytebrödet, vars deg legat på jäsning hela natten. Jag somnade om med hundarna, blev väckt av att jag fick kaffe på sängen. Mysig morgonstund tänkte vi men hundarna blev så uppspelta, började skälla och busa så det slutade med att vi klev upp och gick ner i köket med kaffet.
Efter städningen hängde jag med Micke på en skotertur, måste öva mig på att inte vara så rädd och få panik när jag sitter bakpå skotern.
Stötte på den lilla fina älgfamiljen ute på isen. Micke körde försiktigt lite närmare och stannade så jag skulle kunna fota.
Nu när vi har så hiskeligt mycket snö häruppe hos oss söker sig älgar och rådjur ut på isen har vi märkt.
På isen tar de sig fram ganska så lätt och har ordentlig utsikt om det skulle komma något rovdjur, t ex lo.
Så fina att titta på.
Inte ofta man kommer så nära och kan njuta av de vackra djuren.
Fint att se att kon har två kalvar.
Vi stannade inte så länge, vill att älgarna ska få vara i fred.
När vi åkte därifrån vände jag mig om och såg att de gick tillbaka till sitt favoritställe.