Kvällspyssel!

Värmen och det soliga vädret fortsätter. Stod i Sundsvalls Tidning att Västernorrland hade varmast i Sverige, t o m varmare än Medelhavsländerna. Såg ut som att det eventuellt kunde komma lite regn i kväll men nu verkar det inte bli så. Skulle ha behövt, börjar bli torrt på vissa ställen.

I Mickes pallkragar börjar det titta fram lite grönt.
I kväll åkte pärerna ner, varannan röd, varannan gul. Lika spännande och roligt varje år.
Smörbollarna är på väg att slå ut.
Helt plötsligt ligger det en boll nere på lägdan precis där skogen börjar. Måste nästan ha varit något en räv har hittat.
I en av granarna runt tomten finns en bo. Måste vara ett gammalt skatbo men vid flera tillfällen senaste dagarna har granen haft besök av en tornfalk. Jag blir förstås jätte nyfiken om den är ute efter boet.
Provar för första gången i mitt liv att göra granskottssirap. Har ju egen skog så jag behöver inte fråga om lov. Receptet hittade jag här https://www.norrskog.se/Den-fantastiska-skogen/Skogens-skaparkraft/Granskottssirap/
Konrad är som vanligt jätte intresserad av vad matte håller på med. Kanske är det något som smakar gott.